Εγκατάσταση Cura 4.6

Πριν εκτυπώσουμε ένα αντικείμενο σε έναν 3d printer πρέπει να γίνει μια προεργασία. Πρώτα από όλα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο το οποίο είτε θα το σχεδιάσουμε εμείς σε ένα CAD είτε θα το κατεβάσουμε από το Internet. Στην συνέχεια αυτό το μοντέλο που έχουμε πρέπει να ‘τεμαχιστεί’ (slicing) έτσι ώστε ένα τρισδιάστατος εκτυπωτής να μπορέσει να το ‘κατανοήσει’ – εκτυπώσει.

Η διαδικασία του slicing ουσιαστικά κόβει το αντικείμενο που θέλουμε να εκτυπώσουμε σε πολύ λεπτά στρώματα που ονομάζονται layers. Έχοντας δημιουργήσει το αρχείο μας σε αυτή την μορφή και προσθέτοντας κάποιες επιπλέον πληροφορίες όπως την θερμοκρασία του τραπεζίου ή του nozzle κ.α.,  είμαστε έτοιμοι για εκτύπωση. Το αρχείο που δημιουργεί ο slicer έχει πλέον κατάληξη gcode, εάν θέλετε μια πιο λεπτομερή και τεχνική ανάλυση για το gcode πάνω στην 3D εκτύπωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Υπάρχουν αρκετά λογισμικά slicer που εκτελούν αυτή την διαδικασία όπως

– Cura
– CraftWare
– Simplify3D
– Slic3r

Υπάρχουν εκδόσεις slicers. Εμείς όμως όπως και πολλοί άλλοι χρησιμοποιούμε το δωρεάν λογισμικό Cura το οποίο παρέχεται από την εταιρεία Ultimaker. Δείτε το σχετικό video με την εγκατάσταση του λογισμικού στο κανάλι μας και πείτε μας την άποψή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού